Extracțiile dentare

EXTRACȚIILE DENTARE

Extracțiile dentare sunt cele mai cunoscute intervenții de chirurgie orală. În clinica noastră medicul chirurg are o experiență vastă, extracția dentară realizându-se cu minim de disconfort și în timp scurt. Extracțiile dentare mai laborioase pot fi executate și cu inhalosedare, pentru o experiență îmbunătățită de colaborare și un confort psihic sporit.

Extracția de molar de minte – tratament profilactic sau de urgență?

 

Ideal ar fi ca, odată descoperită imposibilitatea erupției normale a molarului de minte, acesta să fie extras profilactic încă din faza de mugure, cu minim de disconfort pentru pacient. Din păcate, majoritatea pacienților acceptă extracția numai când problemele cauzate de acesta sunt foarte mari și de aceea și suferința postextracțională este mare.

 

Indicațiile extracției molarului de minte

 

Această procedură des întâlnită, foarte uzuală, care se realizează din motive diferite: durere datorată erupției parțiale sau în poziție oblică, înghesuirea dinților prezenți, migrene, dureri de ureche, carii ce nu pot fi tratate corespunzător.

 

Înlocuirea dinților extrași prin intervenții de chirurgie orală

 

Molarii de minte extrași nu se înlocuiesc protetic, deoarece nu aduc un beneficiu masticator și nu pot fi igienizați corespunzător.

 

Ceilalți dinți extrași trebuie înlocuiți protetic cât mai curând, deoarece absența lor produce migrarea dinților vecini și antagoniști cu pierderea punctelor de contact, impact alimentar, tulburări ocluzale, masticatorii, estetice și în articulația temporo-mandibulară, mult mai dificil și mai costisitor de tratat în timp. De asemenea, orice extracție neprotezată este însoțită de pierderea volumului osos, expansiunea sinusului maxilar, uneori chiar expunerea nervului mandibular.

 

Clinica noastră stomatologică vă oferă multiple soluții de protezare a dinților extrași, pe care le puteți vedea în pagina: Protetica dentară.

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!