Implantologie

IMPLANT DENTAR

Implantologia este domeniul cu cel mai mare avânt științific și tehnologic din ultimii ani, pentru că pacienții care solicită tratament prin implant dentar sunt în număr tot mai mare pretutindeni. Practic, prin folosirea acestora s-a reușit protezarea fixă a edentațiilor (dinților lipsă), obținerea unui confort sporit și a unor lucrări de estetică dentară desăvârșită, redând pacienților speranța, zâmbetul, sănătatea și calitatea vieții.

Ce este un implant dentar?

 

Implant dentar este piesa metalică de tip șurub plasată printr-o intervenție de chirurgie orală în oasele maxilare (în locul unei rădăcini dentare), pentru a ajuta la înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Plasarea se face după ce locul extracției s-a vindecat sau, imediat postextracțional și constă într-o mică intervenție chirurgicală, nu foarte complicată. După un timp, implantului i se atașează o altă piesă de metal, care se numește bont protetic, deasupra căreia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza dentară care va înlocui dintele lipsă. Implanturile și bonturile protetice sunt din titan de înaltă puritate, gradul 5.

 

Cine poate fi candidat pentru implanturi dentare?

 

În general, orice pacient care are unul sau mai mulți dinți lipsă, mai frecvent în zona molarilor. Fiecare situație clinică este unică, de aceea va fi atent evaluată de echipa noastră, iar pacientul va fi informat de cațe implante dentare are nevoie și care sunt celelalte opțiuni de tratament, precum și costul estimat al acestora. Totuși, sunt cazuri în care pacientul nu este candidatul ideal pentru implant dentar.

 

Contraindicațiile locale cele mai frecvente sunt resorbții osoase masive în edentațiile foarte vechi și expansiunea sinusului maxilar. Acestea pot fi corectate prin adiție osoasă si sinus-lift. Contraindicațiile generale pot fi: organism în creștere (copiii), anumite forme de diabet, anumite afecțiuni sangvine sau osoase etc.

 

De aceea, înainte de inserarea implanturilor dentare, se fac radiografii speciale, tomografie computerizată și un set de analize de sânge.

 

Care este procedura chirurgicală și cât durează?

 

După testele amintite, se planifică intervenția propriu-zisă. După ce un implant dentar este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar disconfortul postoperator al pacientului este minim. Această intervenție de chirurgie orală durează aproximativ o oră, uneori mai mult dacă trebuie plasat un număr mare de implante. Pacientul își poate continua apoi activitățile obișnuite. Urmează o perioadă de așteptare în care implantul se integrează în os (osteoincorporare), care este de minim 4 luni pentru mandibulă și 6 luni pentru maxilar. În acest interval pacientul va putea beneficia eventual de o lucrare protetica provizorie, care sa-i asigure funcționalitatea și estetica dentară.

 

Apoi, implantul dentar este descoperit și i se atașează bontul protetic, prin înșurubare. De acum, protezarea prin coroane, punți sau proteze mobilizabile necesita câteva ședințe, deci câteva zile, similar cu tratamentele pe dinți naturali.

 

Întrebări scurte, dar foarte frecvente: „Doare? Se poate face inhalosedare sau anestezie generală?”

 

NU DOARE! Pentru intervențiile de chirurgie orală se utilizează anestezic local (injectabil), astfel ca nu veți simți nici o durere în timpul operației. Disconfortul moderat ce poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când trece anestezia, este foarte ușor de controlat cu medicamente analgezice și antiinflamatoare.

In clinica noastră stomatologică, intervențiile chirurgicale de inserare a implanturilor dentare pot fi executate si cu inhalosedare, pentru confortul dumneavoastră emoțional și o experiență lipsită de amintiri neplăcute.

De asemenea, prin parteneriatele noastre vă putem oferi posibilitatea inserării de implanturi dentare sub anestezie generală, astfel incat interventiile mai laborioase sa fie mai ușor de suportat.

 

Cât costă tratamentul prin implante dentare?

 

Depinde, bineînțeles, de câte implante dentare este nevoie. Fiecare situație clinică este unică. În Europa de vest, prețul unui implant este de 1.500 – 3.000 euro. În condițiile în care se utilizează exact aceleași produse, în clinica DENTIK prețul poate fi 400, 600, 1200 și 1.500 euro, în funcție de marca de implant aleasă de dvs. Implanturile folosite în clinica DENTIK sunt considerate de top la nivel mondial, și puteți vedea mai jos câteva cazuri rezolvate cu succes.

 

Oare organismul meu o sa respingă implantul dentar?

 

Acesta este unul din cele mai des întâlnite zvonuri nefondate legate de implanturi. Există numeroși candidați la implant dentar care nu acceptă tratamentul de teama respingerii implantului de către organism. Implantul dentar este doar un șurub din titan de înaltă puritate. Acest metal este ales special pentru ca are o capacitate foarte mare de a fi acceptat de organism.

 

Statistic, rata de succes inregistrată pentru implant dentar, este de peste 98% la 10 ani.

 

Eventualul eșec este cauzat de alți factori cum ar fi: igiena bucală deficitară, fumatul excesiv, încărcarea protetică greșită, reprezentarea la controale periodice etc.

 

Important de reținut este și faptul ca tratamentul prin implant dentar evită șlefuirea dinților vecini, păstrând integritatea acestora pentru mulți ani și oferă o soluție viabilă și estetică pentru protezarea edentațiilor de orice fel.

 

Vă așteptam să vă convingeți!

CAZURI CLINICE

Galerie foto cu instantanee înainte și după tratament, realizate în clinica stomatologică DENTIK, București.

 • Before-Implante
  After-Implante
  Înainte Implante După

* Lucrare executată cu Laborator Dr. Fischer, tehnicieni Traian Petriu și Cornelia Șerban.

drf
 • Before-Implante
  After-Implante
  Înainte Implante După

* Lucrare executată cu Laborator Dr. Fischer, tehnicieni Traian Petriu și Cornelia Șerban.

drf
 • Before-ImplanteC
  After-ImplanteC
  Înainte ImplanteC După

* Lucrare executată cu Laborator Dr. Fischer, tehnicieni Traian Petriu și Cornelia Șerban.

drf

Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta cu orice fel de informații!